Burgemeester van Seoul ontslagen

SEOUL, 4 MAART. De nieuwe Zuidkoreaanse president Kim Young Sam heeft vandaag de net vorige week benoemde burgemeester van Seoul ontslagen wegens diens rol in een land-schandaal.

De burgemeester, Kim Sang Chul, wordt ervan beschuldigd een tuin te hebben aangelegd in een beschermd gebied bij de hoofdstad dat op geen enkele wijze mag worden ontwikkeld. Daarentegen besloot de president minister van justitie Park Hee Tae te handhaven, hoewel deze heeft toegegeven zijn in de VS geboren dochter via een achterdeurtje een van de top-universiteiten van het land te hebben binnengeloodst. Ze werd als buitenlandse zonder toelatingsexamen toegelaten, nadat ze haar Koreaanse staatsburgerschap had opgegeven. President Kim heeft in zijn verkiezingscampagne gezworen de in de regering en de maatschappij voortwoekerende corruptie hard aan te pakken. (Reuter, AP)