Videobeeld helpt politie bij arrestaties aanslag Harrods

LONDEN, 3 MAART. Opnieuw hebben videobeelden de Britse politie geholpen bij een arrestatie. Twee vermoedelijke IRA-terroristen, verdacht van een bomaanslag buiten het warenhuis Harrods in Londen vijf weken geleden, werden gisteren aan de hand van die beelden herkend door het publiek. Een anti-terreurbrigade viel daarop een huis in Noord-Londen binnen en kwam onder vuur te liggen. Twee mannen werden afgevoerd.

Door de bommencampagne van het Ierse Republikeinse Leger ging de politie er voor het eerst toe over om beelden te publiceren van twee mannen, die op 28 januari door een camera gesignaleerd werden vlakbij een prullenbak vóór Harrods. Dat resulteerde al na de eerste nieuwsuitzending in een tip van het publiek.

Als de politie hiermee de daders van de bomaanslag bij Harrods te pakken heeft, betekent dat een tweede succes binnen een week. Elders in Londen werden gisteren drie Ieren voorgeleid, die ervan worden beschuldigd afgelopen vrijdag een gasexplosie in Warrington in Cheshire te hebben veroorzaakt.