Sabena buigt verlies om in kleine winst

De Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena heeft haar verlies van 1991 in het afgelopen jaar weten om te buigen in winst.

Sabenas topman, Pierre Godfroid, verklaarde gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers dat dat zonder de samenwerking met Air France niet zou zijn gelukt.

De winst van Sabena kwam uit op een bescheiden zes miljoen frank (330.000 gulden) tegen een verlies van 2,44 miljard frank (134 miljoen gulden) in 1991. Vorig jaar nam Air France een belang van 37,5 procent in Sabena. Dat resulteerde volgens Godfroid onder meer in een besparing op de managementskosten van 500 miljoen frank (27,5 miljoen gulden). Air France en Sabena zijn sindsdien nauw gaan samenwerken op het gebied van vliegtuigonderhoud, catering en computerreserveringen.