Midland Bank meldt aanzienlijke stijging jaarwinst

De winst vóór belastingen van Midland Bank is vorig jaar gestegen van 36 miljoen pond tot 178 miljoen pond (477 miljoen gulden).

Twee andere grote Britse banken, National Westminster Bank en Lloyds Bank, rapporteerden eerder ook flinke winststijgingen. Midland Bank werd vorig jaar overgenomen door de in Hongkong gevestigde Hongkong and Shanghai Banking Corporation.

Midland Bank zag de voorzieningen voor verliezen op leningen verminderen van 903 tot 676 miljoen pond (1,8 miljard gulden). Het overgrote deel daarvan kwam opnieuw voor rekening van de in Groot-Brittannië uitstaande leningen waarvan de omvang evenwel daalde van 828 miljoen pond tot 642 miljoen pond.

Volgens Midland Bank-topman Peter Walters zijn de resultaten negatief beïnvloed door het ongunstige economische klimaat. Daar leden vooral de rente-inkomsten onder. Dit werd gecompenseerd door een stijging van de verdiensten in de valuta- en geldmarkthandel. De bedrijfskosten bleven op het niveau van 1991.