Hogere winst en dividend Nedcon

Magazijninrichter Nedcon uit Doetinchem heeft zijn winst vorig jaar met 32 procent zien stijgen tot 6,8 miljoen gulden. De omzet groeide met bijna 15 procent tot 89 miljoen gulden. De winst per aandeel klom van 4,42 tot 5,66 gulden.

Het dividend is verhoogd van 1,50 tot 2 gulden. Evenals vorig jaar kan worden gekozen voor een uitkering in aandelen. Op elke dertig aandelen kan een nieuw aandeel worden verkregen. Vorig jaar was deze verhouding 100 op 1.

De orderportefeuille is in de loop van 1992 verder toegenomen, zo bericht Nedcon. Daarenboven kwam kort na de jaarwisseling nog een grote Duitse order van 20 miljoen gulden binnen. Als gevolg van deze “zeer gezonde uitgangspositie voor het lopende jaar” ziet de directie van het met certificaten op de parallelmarkt genoteerde Nedcon het jaar 1993 met vertrouwen tegemoet. De jaarlijkse vergadering van aandeelhouders wordt gehouden op 6 april.