Commandant Boereveen in Nederland

PARAMARIBO, 3 MAART. De commandant van de militaire politie in Suriname, Etienne Boereveen, is sinds vorige week donderdag in Nederland.

Hij zal zich drie weken op Schiphol oriënteren op het Nederlandse veiligheidssysteem bij de grensbewaking. Boerenveen, jarenlang de rechterhand van ex-legerleider Bouterse, zou volgens het ochtendblad De Ware Tijd met instemming van de legerleiding op uitnodiging van Nederland zijn vertrokken. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken wil over het bezoek van Boerenveen alleen zeggen dat de Surinaamse militair, die vijf jaar in de Verenigde Staten heeft vastgezeten wegens samenspannen voor handel in cocaïne, een visum heeft gekregen voor "een kort zakenbezoek' aan Nederland. President Ronald Venetiaan en andere politici hebben zich vandaag gebogen over vervanging van de legerleiding. Boerenveen wordt genoemd als een van de kandidaten voor de opvolging van Bouterse.