Ben Johnson

De atleet Ben Johnson zou andermaal zijn betrapt op het gebruik van verboden stimulerende middelen.

Dat meldt de Canadese krant de Toronto Star in haar editie van vandaag. De sprinter zou positief hebben gereageerd na wedstrijden in januari in Hamilton en Montreal. Bij drie controles in zes dagen zou telkens een te hoog testosterongehalte zijn vastgesteld. De Toronto Star citeerde een anonieme bron die verklaarde dat de uit vijf leden bestaande dopingcommissie van de IAAF (wereldatletiekfederatie) op korte termijn in Londen zal bijeenkomen om zich te buigen over het tweede, aangetoonde dopingmisbruik van Johnson. De 31-jarige Johnson werd bij de Olympische Spelen van 1988 positief bevonden na de gewonnen finale van de 100 meter. In zijn urine werden sporen van stanozolol gevonden. Hij werd voor twee jaar geschorst, moest de gouden medaille inleveren en werd het wereldrecord van (9,79) ontnomen.