Belegering sekte in Texas duurt voort

WACO, 3 MAART. De belegering van het hoofdkwartier van de Branch Davidian-sekte in het Texaanse Waco duurt voort.

De 33-jarige sekteleider David Koresch had gisteren aankondigd zich vreedzaam te zullen overgeven met zijn tientallen volgelingen, maar daarvan was vanmiddag nog geen sprake. De omsingeling begon zondag nadat vier federale agenten en twee sekteleden werden doodgeschoten toen een opsporingsmacht het gebouw van de sekte wilde doorzoeken op wapenvoorraden. Daarbij raakten ook zestien politiemensen gewond. Over het officiële dodental bestaat onduidelijkheid doordat een anonieme federale functionaris heeft meegedeeld dat er onder de sekteleden in totaal tien doden zijn gevallen. Inmiddels heeft de sekteleider, die meent dat hij Jezus Christus is, twintig volgelingen vrijgelaten. (Reuter)