AID onderschept vogelzending

KERKRADE, 2 MAART. De Algemene Inspectiedienst (AID) en de douane hebben begin dit jaar twee keer een illegale vogelzending onderschept.

Dat heeft een woordvoerder van de AID in Kerkrade vandaag bekendgemaakt. Het betreft in totaal 37 beschermde papegaaien die op 26 januari en 23 februari in beslag zijn genomen. De vogels zaten, volgens een AID-woordvoerder, op identieke wijze "kunstig verpakt' in de kratten tussen de onbeschermde vogelsoorten, afkomstig uit Peru. De handelswaarde van de papegaaien, zogeheten "witbuik-caiques', bedraagt volgens de AID-woordvoerder circa drieduizend gulden per stuk. De vogels waren bestemd voor twee Nederlandse importeurs. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De AID onderzoekt momenteel waar de papegaaien vandaan komen. In Peru komen de dieren niet voor. Wel kent het land een uitvoerverbod voor de vogels. In de EG geldt tevens een importverbod.