Verdachte in zaak-Baars

MAASTRICHT, 2 MAART. Het onderzoek naar de vraag waar de steekpenningen zijn gebleven waarmee wegenbouwer J. Baars naar zijn zeggen werk in Limburg heeft moeten "kopen' heeft een nieuwe verdachte opgeleverd: W. van V., beleidsambtenaar bij de afdeling economische infrastructuur en toerisme van de provincie Limburg.

Hij zou in 1991 hebben deelgenomen aan een "studiereis' naar Wenen, die door de wegenbouwer werd betaald. Op dezelfde trip reisde ook ex-wethouder J. in de Braekt uit Maastricht mee. Deze is onlangs afgetreden in verband met de verdenking dat hij verschillende reizen op kosten van Baars heeft gemaakt.

Provincieambtenaar Van V., die vorige week is gehoord door de rijksrecherche, is uit hoofde van zijn functie betrokken bij de beleidsadvisering voor infrastructurele stimuleringsprojecten. De woordvoerder van het provinciebestuur kon vanmorgen nog niet zeggen of een intern onderzoek wordt ingesteld naar het optreden van de ambtenaar.

Het voormalige hoofd van de afdeling waar Van V. werkt is vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot zes maanden cel, omdat Baars in 1983 de aflossing van diens persoonlijke lening op zich zou hebben genomen.