Senna test nieuwe wagen

LONDEN, 2 MAART. De kans dat Ayrton Senna dit jaar weer in actie komt in het Formule 1-circuit is toegenomen. Vandaag maakte McLaren bekend dat de Braziliaanse autocoureur deze week met het team zal trainen. De 32-jarige Senna, die drie keer de wereldtitel veroverde, zal de komende dagen op het circuit van Silverstone de nieuwe door een Ford motor aangedreven MP4/8 wagen testen.

De beslissing van Senna betekent een onzekere sportieve toekomst voor twee andere rijders die voor het team McLaren zouden uitkomen: Michael Andretti en Mika Hakkinen. Zij hadden uitzicht op een plaats in het team nadat Senna aan het einde van het vorige seizoen bekendmaakte voor zeker een jaar terug te treden. Hij won vorig seizoen drie races, maar eindigde slechts op een vierde plaats in het wereldkampioenschap. Hij was teleurgesteld over het feit dat hij niet in een wagen kon rijden waarmee hij tot een eerste plaats in de rangschikking kon komen. De Braziliaan bood zich zelfs gratis aan bij Williams, dat zich echter al verzekerd had van de komst van de Fransman Alain Prost. (Reuter)