Ook Chirac vindt GATT-akkoord van geen waarde

PARIJS, 2 MAART. De voorzitter van de neo-Gaullistische partij RPR, Jacques Chirac, heeft gisteren onderstreept dat het landbouwakkoord tussen de EG en de VS in het kader van de GATT voor Frankrijk “van nul en generlei waarde” is.

“Het akkoord zou zeer slechte en onrechtvaardige gevolgen hebben voor de Franse landbouw,” aldus de Franse oppositieleider. Volgens Chirac kan het akkoord geen verplichting voor Frankrijk inhouden. “Ik betwist de Europese Commissie de kwaliteit om onze belangen te vertegenwoordigen.”

Hij dat er voor het eind van het jaar geen overeenstemming over de landbouw zal worden bereikt. Vorige week zei de Franse premier Bérégovoy dat de zeven jaar geleden begonnen GATT-onderhandelingen helemaal opnieuw moeten beginnen. (AFP)