Nieuwe prijs voor tv-schrijvers

AMSTERDAM, 2 MAART. Eli Asser, Alma Popeyus en Wim T. Schippers zijn genomineerd voor de eerste Lira-prijs voor schrijvers van Nederlandstalig tv-drama. De prijs bedraagt ƒ 25.000 en wordt voortaan eens per twee jaar uitgereikt.

Asser is bekend van comedy-series als 't Schaep met de vijf poten en Citroentje met suiker en schreef vorig jaar de Ikon-monoloog De Brizmilah. Dit voorjaar begint bij de KRO zijn nieuwe comedy-serie De kinderen de deur uit. Alma Popeyus schreef, deels in samenwerking met Hein Schütz, enkele tv-spelen voor de VPRO en Wim T. Schippers maakt wekelijks We zijn weer thuis.

De prijs, toegekend door de auteursrechtenorganisatie Lira, wordt uitgereikt op 23 april. De jury bestond uit Erik Jurgens, Walter van der Kooi, Sonja de Leeuw, Eric Oosthoek en Tonny van Velzen.