Boete voor ex-bestuurders

AMSTERDAM, 2 MAART. Het gerechtshof in Amsterdam heeft twee voormalige gemeentebestuurders van Montfoort veroordeeld tot een boete van 2.500 gulden wegens valsheid in geschrifte.

Ex-burgemeester H. de Jonge en ex-wethouder van financiën P. van Wesemael hebben vier ambtenaren ongeveer een jaar lang zwart uitbetaald voor overwerk. In 1988 en 1989 moest een administratieve achterstand op de afdeling sociale zaken worden weggewerkt.

Nadat een ambtenaar had geconcludeerd dat een legale constructie niet mogelijk was voor de beoogde honorering van 25 gulden per uur, zijn de bestuurders overgegaan tot de zwarte uitbetaling. De gemeente zat in tijdnood omdat de gemeentelijke herindeling naderde.

De rechtbank in Utrecht had het tweetal in 1991 vrijgesproken van hetzelfde delict.