Verkrachter na fout Justitie vrijgelaten

ROTTERDAM, 1 MAART. Een wegens doodslag en verkrachting veroordeelde 40-jarige man is medio januari abusievelijk op vrije voeten gesteld.

Dat heeft een woordvoerder van Justitie vandaag bevestigd. De man was in 1989 veroordeeld tot een straf van twee jaar voor de verkrachting van een balletdanseres. Hij had de 30-jarige danseres bedwelmd en verkracht. Vervolgens had hij op haar buik een twintig centimeter lange tatoeage van zijn naam aangebracht. Toen de man tijdens zijn detentie op verlof mocht, schoot hij bij een cocaïnehandelaar in de Bijlmermeer een man door het hoofd. Voor dat misdrijf werd de man, na een eis van tien jaar, in 1992 tot zes jaar cel veroordeeld. Hij was in beroep gegaan tegen deze straf. Het ministerie van justitie laat onderzoeken hoe de man kon worden vrijgelaten.