Verkoop Bredero Price door Begemann afgerond

Begemann Groep heeft bekend gemaakt dat de verkoop van Bredero Price (pijpbekleding voor olie- en gasindustrie) nu definitief is afgerond.

De Amerikaanse onderneming Dresser Industries en het met een hoofdkantoor in Breda zetelende bedrijvenconglomeraat ondertekenden vrijdag in Londen het verkoopcontract, zo heeft Begemann zondag laten weten.

De verkoop van Bredero Price had nogal veel voeten in de aarde, omdat Begemann - een bedrijvengroep waarin 130 bedrijven zijn gebundeld met totaal 8000 werknemers - het pijpbekledingsbedrijf eerst leek te verkopen aan het Britse Charterhouse Development Capital voor 360 miljoen gulden. Eind januari bleek echter dat die transactie niet zo zeker was en op 1 februari meldde Begemann Bredero Price te verkopen aan Dresser Industries, tegen een prijs die 70 miljoen gulden lager lag.

De problemen rond de transactie en de lagere opbrengst ervan hebben de beurskoers van het aandeel Begemann op de Amsterdamse effectenbeurs flink onder druk gezet. Mede hierdoor daalde de koers van 84 gulden eind december tot een dieptepunt van 28 gulden op 4 februari, waarna enig herstel volgde tot ongeveer 40 gulden. Bredero Price bracht als gevolg nagenoeg 300 mln gulden op.