Twee doden door gladheid op weg

ROTTERDAM, 1 MAART. Twee mensen zijn dit weekeinde oom het leven gekomen bij aanrijdingen door gladheid op de wegen.

Zaterdagavond raakte in Volendam een auto van de weg in de sloot. De bestuurder verdronk. Diezelfde avond slipte in Rotterdam een taxi, vermoedelijk als gevolg van de gladheid. De passagier, een veertigjarige man uit Polen, overleed later in het Dijkzigtziekenhuis. De taxichauffeur raakte ernstig gewond. Er hadden tijdens het weekeinde tientallen aanrijdingen plaats door de gladheid. Bij tachtig aanrijdingen waren volgens de Verkeerscentrale van de politie in Driebergen 110 auto's betrokken. Er was veel blikschade, twee mensen raakten licht gewond. Na zondagmiddag vier uur zijn er geen ongelukken meer als gevolg van gladheid geweest, aldus de Verkeerscentrale. Vooral het verkeer in Noord-Holland en Utrecht ondervond grote hinder van het weer. Zondag ontstonden na aanrijdingen lange files op onder meer de A-4 bij de Schipholtunnel, de A-12 bij Maarsbergen en de A-2 bij Culemborg.