SOUPE AUX MOULES À LA MARSEILLAISE

Al eerder heb ik over gestoomde mosselen geschreven en over het belang van het bewaren van het mosselkooknat. Dit nat is namelijk een perfecte basis voor een heerlijke soep. Vergeet niet het nat te zeven; doe dat rustig enkele malen om alle zand kwijt te raken.

Voor 4 personen

3 eetlepels olijfolie

2 kleine preien, grondig gewassen en alleen het wit fijngehakt

1 liter mosselkooknat

1/2 theelepel saffraanpoeder, of een plukje saffraandraadjes, eerst in water geweekt

versgemalen peper

circa 75 gram gedroogde tagliatelle, in stukken gebroken

300 gram gestoomde mosselen (zonder schelp)

Doe de olijfolie in een soeppan en verhit op een middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte prei toe en laat onder af en toe omscheppen in circa 5 minuten goudgeel fruiten. Giet er het mosselnat bij en breng op smaak met de saffraan en versgemalen peper. U hoeft geen zout toe te voegen. Breng aan de kook. Voeg de tagliatelle toe en kook die bijtgaar (de kooktijd is afhankelijk van welke soort pasta u gebruikt). Doe de mosselen erbij en laat ze even doorwarmen. Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean