PSV faalt op bijna alle fronten

Op bijna alle fronten ging het gisteren mis bij PSV in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Al na veertien minuten kwam de Eindhovense ploeg op een 1-0 achterstand toen René Nijhuis met een diagonaal schot Hans van Breukelen passeerde. De doelman die bij PSV zijn rentree maakte, had een minuut eerder al aan de noodrem moeten trekken toen Benkirane doorbrak. Dat leverde hem een gele kaart op. Een ogenschijnlijk simpel opgezet een-tweetje tussen Kieft en Romario bracht de stand in de 27e minuut weer in evenwicht.

Vier minuten later stonden de gasten alweer achter. Een vloeiende aanval belandde via Laisina, Derksen en Van Eck bij Nijhuis die opnieuw scoorde: 2-1. Vlak voor de rust kwam PSV enigszins gelukkig weer langszij. Een kopbal van Van der Gaag stuitte via de lat terug waarna Popescu van dichtbij wel raak kon knikken.

PSV ontsnapte met dit doelpunt aan een moeizame jacht op de gelijkmaker want zo'n beetje het gehele eftal liet het afweten. Dubieuze rollen waren er voor Van Breukelen, die na een een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd, de onopvallende Linskens, Numan, Romario en Kieft en de uitgesproken zwak spelende Vanenburg. De rest had de handen vol aan het herstellen van de fouten van hun falende collega's waardoor bijvoorbeeld Gica Popescu zich nauwelijks met de aanvalsopbouw kon bezighouden.