Politieagent schiet man dood in Oude Pekela

GRONINGEN, 1 MAART. Een politieagent uit Winschoten heeft gisteravond in Oude Pekela een 34-jarige man uit Assen doodgeschoten. Dit heeft een woordvoerster van de rijkspolitie Groningen meegedeeld. Over het verloop van de schietpartij wil de poltie geen mededelingen doen.

De politie werd gisteravond omstreeks 21.00 uur anoniem getipt door een bezoeker van een sexclub in Oude Pekela dat hij met een vuurwapen bedreigd was door de man uit Assen. De tipgever belde vanuit zijn auto. Omdat de politie geen telefonisch contact kon krijgen met de sexclub werd besloten ter plekke poolshoogte te nemen. Even later zag de politie dat de bewuste man naar buiten kwam. Omdat hij vuurwapengevaarlijk was, werd besloten de man niet aan te houden, maar te volgen, in afwachting van assistentie. Toen de verdachte in een straat een aanrijding veroorzaakte, stapte een van de agenten uit en liep op de man af. De man zelf kwam eveneens uit de auto. Of de agent vervolgens bedreigd werd, wilde de politiewoordvoerster bevestigen noch ontkennen. In ieder geval vuurde de politieagent een schot af. Het slachtoffer werd in een long getroffen en overleed een kwartier later. Hij bleek nog in bezit van het vuurwapen te zijn.

“In het algemeen kan een agent zijn vuurwapen gebruiken wanneer er sprake is van een levensbedreigende situatie voor hem of voor iemand anders. Of dat nu ook het geval is, wordt onderzocht door de rijksrecherche”, aldus de woordvoerster. De doodgeschoten man was, aldus de politie, verscheidene malen eerder aangehouden voor geweldsdelicten en diefstal.