Moslimpartij gehavend maar niet opgeheven

UTRECHT, 1 MAART. Nee hoor, de Moslimpartij is niet dood. Z. van Boom, een van de initiatiefnemers van de partij, wil daar geen misverstand over laten bestaan.

Vorige week zondag leek de partij ten dode opgeschreven toen in het NOS-programma Najib een van de bestuursleden-in-spe, de Utrechtse imam Hamza Zaid, publiekelijk aankondigde dat hij uit het bestuur stapte. Van Boom zegt nog van niks te weten: “Hamza kan zelf wel beweren dat hij eruit is gestapt, maar officieel weet de partij nog van niks.” De bewering dat "iedereen' uit het bestuur is gestapt, spreekt Van Boom ook tegen. Alle vijf bestuursleden zitten er volgens hem nog. Over Zaid zegt Van Boom: “Het was uitdrukkelijk afgeproken dat één lid van het bestuur naar buiten zou treden. Maar Hamza Zaid heeft ook de publiciteit gezocht en liep dan weer mee met links, dan weer met rechts.”

De Moslimpartij heeft geen gelukkige verhouding gehad met de pers, aldus Van Boom. In een interview in het Utrechts Nieuwsblad sprak Van Boom zich uit voor opheffing van de scheiding tussen kerk en staat, voor een strengere aanpak van jonge, criminele moslims en betoonde zich een bewonderaar van Nordholt en Bolkestein. Volgens hem zijn de uitspraken uit hun verband gerukt.