Late Bogarde belangrijk voor Sparta

MAASTRICHT, 1 MAART. MVV, de nummer drie van de eredivisie, leed op eigen veld een 2-0 nederlaag tegen Sparta. Het carnavalweekeinde heeft in het verleden al vaker gefungeerd als breekpunt in een fraaie Maastrichtse successenreeks. Ook nu lijkt dat het geval. Komende zaterdag moet MVV in Eindhoven op bezoek bij koploper PSV.

Bij Sparta stonden er twee opmerkelijke namen in de opstelling. Carlo l'Ami verving in het doel de geblesseerde Edward Metgod. De keeper is maanden op zoek geweest naar een club. Hij huurde zelfs een camper om in België clubs langs de gaan. Bij Sparta kon hij als amateur aan de slag. L'Ami toonde tegen MVV aan dat hij een goede doelman is.

Ook Marcel Peeper begon bij Sparta aan de wedstrijd. Hij was verleden week gekocht van FC Twente. Peeper was een paar jaar geleden een aankomend international, maar twee beenbreuken verstoorden zijn ontwikkeling. Hij zou pas komende zondag tegen Feyenoord worden ingezet, maar aangezien Winston Bogarde zich te laat bij de spelersbus meldde besloot trainer Rob Jacobs met Peper te starten.

Bogarde kwam vier minuten na rust alsnog in het veld. Hij werd meteen de belangrijkste man van het veld. Hij werd in de 55ste minuut gevloerd en dat betekende een strafschop voor Sparta. Van den Berg zorgde voor 1-0. Acht minuten voor tijd maakte Bogarde zelf 2-0. Een lachende Jacobs na afloop: “Nou, ik denk dat we hem de volgende keer maar met de bus aan huis gaan afhalen.”

FC Twente kwam naast MVV op de ranglijst. De ploeg kwam laat op schot en won met 4-1 van Fortuna Sittard. Vitesse en RKC speelden 2-2 tegen elkaar.