Ex-wethouder vrijgelaten, blijft gemeenteraadslid

MAASTRICHT, 1 MAART. De in een schandaal verwikkelde voormalige wethouder J. in de Braekt blijft voorlopig raadslid voor het CDA in Maastricht.

Dit hebben gisteren de CDA-afdelingsvoorzitter M. Groutars en de voorzitter van de CDA-raadsfractie in Maastricht T. Bovens in overleg met hem besloten. In de Braekt werd op 15 februari gearresteerd op verdenking van valsheid in geschrifte en het aannemen van steekpenningen van bouwondernemers. Afgelopen vrijdag werd hij weer op vrije voeten gesteld omdat zijn ondervraging was voltooid. In een gisteren uitgegeven verklaring van het CDA-Maastricht wijst In de Braekt alle schuld van de hand aan de feiten waarnaar het gerechtelijk vooronderzoek loopt. Het CDA zegt vast te houden aan het uitgangspunt dat iemand pas schuldig is wanneer hij door de rechter is veroordeeld. Het gerechtelijk vooronderzoek zal waarschijnlijk nog een aantal weken duren.