De sponsors, de hospitality-stands en de ...

De sponsors, de hospitality-stands en de loge-houders waren tevreden over het tennistoernooi, zo hebben toernooi-directeur Wim Buitendijk, Ahoy'-directeur Wim Schippers en adjunct-bankdirecteur Ruud Hoek van de ABN AMRO tijdens hun wandelingen door het sportpaleis en de twee vip-dorpen vastgesteld.

Dat vertelden de drie heren tijdens een afsluitende persconferentie. Het toernooi was geslaagd “ondanks de tegenslagen”. Tennis kan immers niet kapot. Voetbal is te gewoon en kent teveel rottigheid rond de stadions, golf is te elitair, maar tennis is een perfect "medium' om relaties te fêteren of nieuwe contacten op te doen.

De afzeggingen van Becker en Lendl vielen daarbij in de categorie "domme pech'. De uitschakeling van Krajicek was hooguit "teleurstellend'. Alleen had de 21-jarige ster na afloop meer respect moeten tonen of tenminste zijn eigen "public relations' beter in de gaten moeten houden. “Ik speel voor mezelf, niet voor het publiek”, zoiets zeg je niet vonden de drie heren. Schipper: “Wij krijgen hier zeer veel artiesten, daar horen tennissers ook bij. Die moeten vermaken. Dat mag wel eens niet lukken, maar het publiek minachten mag nooit”. “Hij moet eens een daggie een pr-cursus gaan doen”, vulde Buitendijk aan.

“Je hebt toppers nodig voor je status en je kaartverkoop”, evalueerde Buitendijk. “Het lijkt wel alsof het publiek liever een slechte wedstrijd van Becker ziet, dan een hele goede van Jarryd. Maar dit toernooi bewees dat ook met subtoppers een leuke tennisweek kan hebben.” Ruud Hoek, van de bank die 16.000 gasten uitnodigde: “Wij realiseren dat een tennistoernooi een "kwetsbaar produkt' is. Het is jammer en vervelend dat het een keer minder goed gaat met de topspelers. Dat mag ook niet drie jaar achter elkaar gebeuren, maar de kijkcijfers en belangstelling hebben er dit jaar niet onder geleden.” De afgelopen week hebben 91.788 mensen een bezoek gebracht aan het toernooi. Dat is ongeveer tweehonderd minder dan vorig jaar, maar niet veel minder dan de maximale capaciteit van 105.000 bezoekers. Het verschil zit hem in lege stoelen op de maandag en dinsdag, de rest van de week was vrijwel volledig uitverkocht.