DAF Trucks operationeel

EINDHOVEN, 1 MAART. De werknemers van het nieuwe DAF zijn vanochtend met gemengde gevoelens aan de slag gegaan. Naast blijdschap dat ze zelf hun baan hadden behouden was er overduidelijk ook verdriet om de collega's die waren ontslagen. Bij de poort van het bedrijf vormde zich kort voor 7.00 uur een lange file. De portiers controleerden nadrukkelijk bij iedereen het nieuwe toegangspasje.

Enkele werknemers van DAF Special Products, de defensiepoot van het oude DAF, claimen dat ze een baan hebben bij het nieuwe DAF Trucks. Het gaat om een deel van de werknemers die in het weekend een verkeerde brief hebben gekregen. In de enveloppe zat niet alleen een brief met de mededeling dat ze gedurende de looptijd van de surséance van Special Products daar nog in dienst konden blijven maar ook een aanstellingsbrief voor DAF Trucks. Die laatste brief was ten onrechte in de enveloppe terecht gekomen. Inmiddels hebben de betrokkenen per koerier wel een ontslagbrief ontvangen.

Bij het DAF-informatiecentrum kwamen zaterdag veel telefoontjes binnen van mensen die aanvullende informatie wilden hebben over hun ontslag- danwel aanstellingsbrief. De vraag van ontslagen werknemers van DAF naar professionele hulp is tot op dit moment minimaal geweest. Het maatschappelijk werk is het afgelopen weekend 110 keer gebeld. Dat leidde in vier gevallen tot daadwerkelijke bijstand. Voor de rest ging het om vragen die eigenlijk thuis hoorden bij het DAF-informatiecentrum, dat was geopend voor aanvullende informatie.