VS-missie boven Bosnië begint snel

WASHINGTON, 27 FEBR. De Amerikaanse luchtmacht begint waarschijnlijk morgen al met het afwerpen van voedselpakketten boven Bosnië, al kunnen slecht weer en enkele technisch details het begin van de operatie nog enkele dagen vertragen. Dat hebben zegslieden op het Amerikaanse ministerie van defensie gisteren meegedeeld, enkele uren nadat de Amerikaanse president Bill Clinton Amerikaanse C-130 transportvliegtuigen in Duitsland had geautoriseerd pamfletten te gaan afwerpen boven Bosnië om de bevolking opmerkzaam te maken op de komende missie.

Hoewel de transportvliegtuigen op hun missie niet zullen worden begeleid door gevechtstoestellen, zullen geallieerde radarvliegtuigen het luchtruim in de gaten houden om te verzekeren dat Joegoslavische vliegtuigen niet tussenbeide komen. Het Amerikaanse vliegdekschip Kennedy, dat met 70 vliegtuigen is uitgerust, is in de buurt. (Reuter)