Slecht nieuws van chemiedivisie van Shell drukt koersen Akzo en DSM; Unilever trekt voedingswaarden mee

AMSTERDAM, 27 FEBR. De Amsterdamse effectenbeurs was deze week in de ban van de jaarcijfers van de beursgiganten Shell, Unilever en Akzo. De resultaten van Unilever zorgden voor een ware koopgolf. De koers schoot royaal door de grens van 200 gulden heen.

“De gemiddelde Nederlander kijkt drie uur per dag naar de televisie. Dit betekent dat miljoenen de televisie kritisch volgen. Het is dan logisch dat kranten en tijdschriften daar veel aandacht aan besteden. Interessant is ook natuurlijk dat Hilversum uit een grote verzameling mensen en organisaties bestaat die tot voor kort heftig met elkaar concurreerden. Verder heb ik het idee dat journalisten met een zekere afgunst het medium televisie bezien, omdat de impact ervan zoveel groter kan zijn dan die van kranten en tijdschriften. Televisie, zo heb ik ervaren, is een zeer indringend medium.”

    • Frank van Alphen