Laatste grote naam uit toernooi

ROTTERDAM, 27 FEBR. Goran Ivanisevic zal het tennistoernooi in Ahoy' niet winnen.

De laatste grote naam onder de deelnemers werd gisteravond met 6-3 en 6-4 geëlimineerd door de Zweed Anders Jarryd die het toernooi binnenkwam met een zogenaamde "wildcard' van de organisatie. Ivanisevic, de nummer vijf van de wereld, was vorige week hersteld van een gebroken middenvoetbeentje, maar liep gisteravond in Rotterdam een blessure aan zijn pols op. Hij werd tijdens de partij drie maal behandeld door een fysiotherapeut.

“Misschien ben ik te vroeg begonnen”, zei Ivanisevic. Maar hij had de nederlaag al ingecalculeerd omdat het hem nog aan ritme ontbreekt. Hij had na het herstel van de stressfractuur die hem sinds de Open Australische zes weken van de baan hield, van zijn dokter eigenlijk niet mogen spelen in Rotterdam. Hij negeerde dat advies.

“Ik vindt dat de topspelers te veel moeten spelen”, zei Jarryd. “Daardoor raken ze geblesseerd. Ik ben ook geen voorstander van het huidige systeem, waarin je beste veertien resultaten tellen. Dat dwingt sommigen te veel te spelen.” Jarryd staat 156ste op de wereldranglijst omdat hij bijna alleen maar in het dubbelspel uitkomt. Hij stond ooit zesde. In 1986 en 1989 haalde hij in Rotterdam de finale.

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis vochten gisteravond tot na middernacht voor een Nederlandse inbreng in het het laatste weekeinde. Zij verloren echter in de kwartfinale met 6-4, 7-6 en 6-4 van het Italiaanse dubbel Nargiso en Camporese.