Juridisch gevecht over Australische kolenbelangen

De Britse ondernemingen Costain en Hanson zijn in een scherp juridisch gevecht geraakt over de verkoop van Costains omvangrijke kolenbelangen in Australië.

Een Amerikaanse rechter verbood eerder deze week in een door Hanson aangespannen zaak de vorig jaar november overeengekomen overdracht aan de Franse onderneming Altus Finance. Costain, voornamelijk actief in de bouw, liet weten tegen deze uitspraak in beroep te zullen gaan.

Peabody Coal, een dochteronderming van Hanson, sloot in oktober 1992 een principe-akkoord voor overneming van de kolenbelangen voor 200 miljoen dollar. Kort daarop kwam Altus Finance met een bod van 245 miljoen dollar. Daarin was ook het onrendabele vastgoedbezit van Costain in Australië opgenomen. Altus Finance is voor 67 procent in handen van de Franse bank Crédit Lyonnais en voor 32 procent van het Franse elektronicaconcern Thomson-CSF.