ING-bank stopt relatie drugsblad

ROTTERDAM, 27 FEBR. De ING-bank heeft haar relatie met uitgever Discover van het Nederlandse "glossy magazine' over soft drugs, Highlife verbroken.

Ook Bruna heeft het blad met onmiddellijke ingang uit haar assortiment genomen. ING-bank en Bruna hebben dit de uitgever, Discover in Schijndel, laten weten. De bank neemt de maatregel omdat Discover “zaken doet met personen c.q. ondernemingen welke maatschappelijk laakbare activiteiten ontplooien. De ING Bank wil hiermee niet geassocieerd worden”, zo schrijft ING de uitgeverij. Het distributieconcern Betapress heeft Discover laten weten “dat Bruna de maatregel heeft genomen na herhaaldelijke klachten van winkeliers.” Volgens financieel directeur R.G. Pieters van Bruna is het blad echter uit het assortiment verwijderd omdat de verkoopresultaten tegenvallen. “Van het laatste nummer hebben we driehonderd exemplaren verkocht.”