Winst CMG blijft redelijk op peil

Het Britse-Nederlandse softwarebedrijf Computer Management Group (CMG), de op drie na grootste in ons land, heeft in 1992 de crisis in de automatiseringswereld redelijk goed doorstaan. De winst voor belasting steeg met een half miljoen pond tot 9,5 miljoen pond (26,1 miljoen gulden) en het bedrijfsresultaat liet een bescheiden daling zien van 9,06 naar 9,01 miljoen pond (24,7 miljoen), zo bleek uit de voorlopige jaarcijfers die CMG gisteren bekendmaakte.

Gezien de heersende recessie en de tegenvallende prestaties van concurrenten als Volmac en Raet spreekt de directie van een “recordjaar”. Het bedrijf, dat officieel zetelt in Londen, maar zestig procent van zijn omzet in Nederland behaalt, kijkt dan vooral naar de winstcijfers in ponden. Als de resultaten, zoals in 1991, gepresenteerd worden in guldens, dan waren de uitkomsten door de sterke waardedaling van de Britse munt aanzienlijk lager uitgekomen.

De groei van de pondenwinst - de netto winst steeg van 5,5 miljoen naar 5,9 miljoen pond (16,2 miljoen gulden) - en het sterke eigen vermogen moeten CMG een aantrekkelijke beurskandidaat maken. Het bedrijf heeft te kennen gegeven in 1994 of 1995 met de aandelen beursnotering te verkrijgen. De Amsterdamse beurs is te klein en de waardering te laag, zo vindt het softwarebedrijf. Daarom zal gekozen worden voor notering in Londen.