Topontmoeting Clinton en Jeltsin op 4 april

Niet bekend

Aangenomen wordt dat Jeltsin tijdens de top zal aandringen op uitbreiding van de Amerikaanse hulp. Tot dusver hebben de Verenigde Staten op de begroting 417 miljoen dollar uitgetrokken voor technische bijstand voor Rusland en andere republieken van de vormalige Sovjet-Unie. Jeltsin en Clinton ontmoetten elkaar vorig jaar juni al, tijdens de campagne voor de Amerikaanse verkiezingen. Telefonisch hebben ze de afgelopen tijd regelmatig met elkaar overlegd.

Na afloop van een ontmoeting met zijn Russische collega, Andrej Kozyrev, verklaarde de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, Warren Christopher: “Het is van het grootste belang voor de Verenigde Staten, en ook voor de wereld, dat de hervormingen van president Jeltsin een succes worden. Een sterke en een coöperatieve Amerikaans-Russische relatie, een relatie van echte compagnons, is de hoogste prioriteit voor president Clinton en zijn regering.” (AP)