Multihouse zakt weer in rode cijfers

Het ter beurze van Amsterdam genoteerde automatiseringsbedrijf Multihouse uit Gouda heeft 1992 afgesloten met een verlies van 1,6 miljoen gulden tegenover een winst in het jaar ervoor van 2,2 miljoen gulden. De omzet ging met 2,9 procent achteruit tot 138,4 miljoen gulden, zo maakte de onderneming vandaag weten.

Multihouse klonk in mei vorig jaar nog erg optimistisch. Het jaar 1992 zou worden afgesloten met een “substantiële” winstverbetering. Tijdens de publikatie van de halfjaarcijfers in september bleek die prognose al niet meer uit te komen en werden de bakens verzet.

Multihouse heeft tot nu toe zeer wisselvallige resultaten laten zien. Na de fusie in 1986 tussen Minihouse en Multi Function produceerde het bedrijf drie jaar lang verliezen. In 1988 was er een recordverlies van 9,45 miljoen gulden. Na een reorganisatie kon Multihouse in de jaren 1990 en 1991 winst boeken en in 1991 kregen de aandeelhouders voor het eerst dividend.

De koers van Multihouse die in 1988 nog een hoogstepunt van 14,60 gulden liet zien, schommelt nu tussen twee en drie gulden.