Maleisiërs nemen belang in Schreiner

De Maleisische helikopteronderneming Malaysian Helicopters heeft een belang van 33,3 procent verworven in de Schreiner Luchtvaart Groep, een in Leiden gevestigde exploitant van vliegtuigen en helikopters met 400 medewerkers.

Schreiner boekte in 1991 een winst van 3,8 miljoen gulden bij een omzet van 170 miljoen. De cijfers over het afgelopen jaar zijn nog niet bekend gemaakt. De omzet in 1992 bedroeg naar schatting 175 tot 180 miljoen gulden.

Malaysian Helicopters neemt het aandelenpakket over van oprichter Bob Schreiner die nu nog 5 procent overhoudt en van de Nationale Investeringsbank die nog 11 procent bezit. Andere aandeelhouders van Schreiner Luchtvaart Groep zijn: KLM met 33 1/3 procent, Nederlandse Participatie Maatschappij met 11 procent en verzekeraar Nationale-Nederlanden met 5 procent.