Foto: ROTTERDAM - De simpele aankoop van een ...

Foto: ROTTERDAM - De simpele aankoop van een sandwich zette de kunstenaar Ger van Elk aan tot een filosofisch getinte bespiegeling over het wezen van het belegde broodje.

Voor een tentoonstelling getiteld Sandwiches 1991-1992, die vanaf zondag in het Rotterdamse museum Boymans-van Beuningen te zien is, maakte Van Elk aan seks, dood en geweld refererende objecten in sandwich-architectuur: afzonderlijke lagen waartussen iets wordt samengedrukt. “Dat is een heel vreemd iets”, zegt Ger van Elk. “Je koopt een broodje, je acht het eetbaar en je hebt een voorstelling van hoe het zal smaken op basis van zeer minimale gegevens. Terwijl je toch vrij intiem met zo'n broodje omgaat: je eet het op.” De kunstenaar is hier gefotografeerd bij het inrichten van zijn tentoonstelling. (foto NRC Handelsblad/Vincent Mentzel).