De Wolf

Feyenoord en John de Wolf hebben de hoop nog niet opgegeven dat de speler volgende week dinsdag in Rotterdam kan meedoen in de eerste kwartfinale in het Europa Cup 2-toernooi tegen Spartak Moskou.

De 30-jarige verdediger liep maandag in Noordwijk tijdens de training van het Nederlands elftal voor de interland tegen Turkije een spierblessure in zijn bovenbeen op. Gisteren beperkte De Wolf zich in gezelschap van fysiotherapeut Ruud Daniëls op het trainingsveld naast De Kuip tot een looptraining. De speler mocht niets forceren.

De Wolf wordt dagelijks meerdere malen behandeld. “Ik heb nog een aantal dagen”, zegt hij met het oog op de wedstrijd van volgende week. De speler die in zijn carrière voortdurend is achtervolgd door blessures heeft zich echter voorgenomen niet te haasten. De Wolf bestrijdt het dat hij zichzelf bij het Nederlands elftal heeft geforceerd en daardoor geblesseerd raakte. “Ik vond juist dat ik erg rustig was. Ik heb niet anders getraind dan bij Feyenoord.”

Feyenoord kan De Wolf goed gebruiken tegen het sterke Spartak Moskou. De ploeg moet het dinsdag al stellen zonder Henk Fräser (geschorst) en John van Loen (nog niet speelgerechtigd).