Congres levert vrijwilig in

WASHINGTON, 26 FEBR. De Amerikaanse senatoren en leden van het Huis van Afgevaardigden heben er mee ingestemd hun jaarsalaris in 1994 te laten bevriezen op 133.600 dollar, terwijl ze open staan voor beperkingen van hun uitgaven. De congresleden willen op deze manier een bijdrage leveren aan het bezuinigingsprogramma van president Clinton.

Voor dit jaar krijgen de congresleden nog een salarisverhoging van 2,1 procent als tegemoetkoming voor inflatie. De senaar besloot gisteren ook het aantal personeelsleden te beperken.

Vorige week hadden de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Thomas Foley en de leider van de Democraten in het Huis, George Mitchell, al aangekondigd dat 1.400 van de 34.650 personeelsleden van het Huis hun baan zullen verliezen in 1995. Vanaf 1997 zullen de uitgaven va het Huis worden teruggebracht van 2,3 miljard naar 1,98 miljard dollar. (AFP)