BORRELEN

Vandaag een cocktail die zich meervoudig laat aanprijzen: lekker maar toch alcoholarm, vitaminerijk, leuk ogend in een champagneglas. Eén fles Asti Spumante, mousserende Italiaanse wijn, helpt zo'n twintig glazen vullen, als die althans niet te groot zijn uitgevallen.

Voor ongeveer 8 glazen:

0,4 fles Asti Spumante

1 liter vers geperst sinaasappelsap (zelf gemaakt of uit groentewinkel)

De cocktail heet Mimosa, omdat de wijnbelletjes als mimosapluisjes door het sinaasappelsap opborrelen. Schenk eerst eenderde deel wijn en dan tweederde deel sap in het glas. Serveer de cocktail direct, dat wil zeggen: voordat de Asti spumante is uitgebubbeld.

Bij een cocktail hoort een hapje. Zoals kwarteleitjes met radijs. Kook per persoon drie kwarteleitjes in vijf minuten hard. Spoel ze af met koud water en dep ze droog. Maak radijsjes schoon, maar laat een grijpbaar toefje aan de bovenkant zitten. Leg de ongepelde eitjes en de radijsjes in vrolijke schikking op schaaltjes. Geef er selderiezout bij. De gasten pellen hun eigen eitjes, strooien er selderiezout over en eten er radijsjes bij.

    • Annelène van Eijndhoven