Alle Nederlanders bij enkelspel uitgeschakeld

Tom Nijssen, Ralph Kok, Jan Siemerink en Paul Haarhuis. Die vier Nederlanders voegden zich gisteren bij het viertal dat de dag daarvoor al het tennistoernooi in Rotterdam had verlaten. Een kwart van het deelnemersveld speelde een thuiswedstrijd, maar Krajicek, Eltingh en Schapers haalden de tweede ronde niet, Wibier de derde niet. Daarbij verloor het dubbel van Krajicek en Siemerink gisteravond met 6-4 en 7-5 van Anders Jarryd, volgens Nijssen de beste dubbelaar van de wereld, en Henrik Holm.

Nijssen kreeg in het enkelspel geen kans van Karel Novacek, een Tsjech die alles hard, diep en ver weg slaat. Hij verloor met 6-2 en 6-0. Nederlands kampioen Ralph Kok, die twee jaar geleden op Wimbledon zijn laatste internationale wedstrijd had gespeeld, verloor in de tweede ronde in twee sets van Omar Camporese, de winnaar van het toernooi in 1991. Siemerink won tegen de 19-jarige Kenneth Carlsen 90 van de 185 gespeelde punten, zijn tegenstander won er 95 van de 185. Maar een gelijkspel bestaat niet. Siemerink verloor: 6-4, 7-6, 6-7. Paul Haarhuis haalde de laatste twee jaar de halve finale, maar struikelde gisteren over de 31-jarige Anders Jarryd.