WK-kwalificatie

Spanje en Italië hebben gisteravond in de aanloop naar de eindronde van het WK voetbal in de Verenigde Staten een succes geboekt.

In groep 1 won lijstaanvoerder Spanje zonder problemen van het zwakke Litouwen: 5-0. Italië overtuigde in groep 3 voor het eerst onder Arigo Sacchi als bondscoach en versloeg, zonder de geschorste aanvoerder Baresi, in Porto Portugal met 3-1. De met enige angst tegemoet geziene confrontatie met Portugal en 80.000 luidruchtige tegenstanders op de tribune, werd door Roberto Baggio al na twee minuten in de goede richting gestuurd. Het openingsdoelpunt van de vedette van Juventus kreeg in de 24ste minuut een vervolg door zijn clubgenoot Casiraghi. Portugal verschafte zich na rust even uitzicht op een beter resultaat door een omstreden tegentreffer van Couto. Dino Baggio, ook al van Juventus, maakte aan alle Italiaanse twijfel een einde.