Timman verrast

Als ze nog niet gezond zijn worden ze niet uitbetaald, had directeur Rentero gegromd.

Of Kasparov en Karpov genezen waren van hun kwaal (griep, voedselvergiftiging of angina) valt moeilijk te beoordelen, maar ze traden gisteren in Linares in ieder geval aan voor de tweede ronde. Nog niet met groot succes. In Ivantsjoek-Kasparov werd de strijd na 26 zetten plotseling gestaakt in een stelling zonder dames maar met nog genoeg stukken op het bord om een levendige strijd mogelijk te maken.

Karpov verloor met zwart van Timman. Een goede partij van Timman. Niet spectaculair, maar met vaste hand gevoerd. Twee mooie lopers tegen twee paarden. Karpov werd steeds meer in het nauw gebracht en overschreed tenslotte in verloren stelling de tijd, vijf zetten voor de tijdcontrole. Het was heel lang geleden dat Timman voor het laatst een serieuze toernooipartij van Karpov had gewonnen.