ROERGEBAKKEN LAMSVLEES MET KNOFLOOK

Gebruik voor dit gerecht mager en mals lamsvlees bijvoorbeeld lamsfilet of een schijf van de bout.

Voor 2 personen:

250 gram lamsvlees

1 eetlepel rijstwijn (mirin)

1 eetlepel ketjap manis

1 eetlepel lichte Chinese sojasaus

1 theelepel sesamolie

3 lente-uitjes

3 knoflooktenen

2 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel geraspte verse gemberwortel

Snijd het vlees in dunne reepjes. Roer in een kom de rijstwijn, de ketjap, de sojasaus en de sesamolie door elkaar en meng de reepjes vlees erdoor. Laat het vlees minstens 30 minuten marineren.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in smalle ringetjes. Pel de knoflooktenen en snijd ze in dunne plakjes.

Schep het vlees uit de marinade en laat het uitlekken. Verhit de olie in een wok (of braadpan) en roerbak de reepjes vlees circa 2 minuten. Voeg de marinade, de lente-ui, de knoflook en de gember toe en roer bak alles nog circa 5 minuten.

Serveer direct met bijvoorbeeld gekookte rijst en gestoomde broccoli.