Kanshebbers voor AKO-prijs 1993

AMSTERDAM, 25 FEBR. Vierentwintig boeken zijn aangewezen als kanshebbers voor de AKO-prijs 1993. Dat heeft jury van de AKO-Prijs vandaag bekendgemaakt. De prijs, waaraan een geldbedrag van 50.000 gulden verbonden is, zal op 11 mei in het Amsterdamse Amstel Hotel worden uitgereikt. Op 31 maart wordt een definitieve lijst met zes nominaties gepubliceerd.

Gekozen zal worden uit: Mark van Andel: Smeltend ijs, Graa Boomsma: De laatste tyfoon, Willem Brakman: Een vreemde stam heeft mij geroofd, Paul Claes: Het laatste boek, Renate Dorrestein: Ontaarde moeders, Hella S. Haasse: Heren van de thee, Kristien Hemmerechts: Kerst en andere liefdesverhalen, Guido van Heulendonk: De echo van de raaf, Gijs IJlander: Zwartwild, Atte Jongstra: Cicerone, Rudy Kousbroek: Het Oostindisch kampsyndroom, Patricia de Martelaere: De staart, Hedda Martens: Een naald op het water, Piet Meeuse: De jacht op Proteus, Doeschka Meijsing: Vuur en zijde, Harry Mulisch: De ontdekking van de hemel, Marcel Möring: Het grote verlangen, Cees Nooteboom: De omweg naar Santiago, Willem Jan Otten: De wijde blik, Anil Ramdas: De papagaai, de stier en de bougainvillea, J.W. Schulte Nordholt: De mythe van Amerika, Frieda Vogels: De harde kern, Pim Wiersinga: Honingvogels, en Paul de Wispelaere: Het verkoolde alfabet.