Foto: NEW DELHI - Murli Manohar Joshi, de ...

Foto: NEW DELHI - Murli Manohar Joshi, de voorzitter van de rechtse hindoepartij BJP in India, kreeg vanmorgen tijdens een betoging van zijn partij in de hoofdstad New Delhi de volle laag van een waterkanon en verloor het bewustzijn.

Joshi werd later naar een ziekenhuis gebracht. Hoewel de demonstratie was verboden zette de BJP het protest tegen wat ze noemt “de dictatoriale politiek” van de regering van premier Rao toch door. De afgelopen dagen werden bijna 50.000 BJP-aanhangers opgepakt om hun deelname aan de mars te voorkomen; vandaag werd de leider van de BJP-fractie in het parlement, Lal Advani, aangehouden. Er waren meer dan 200.000 politieagenten op de been, die hardhandig optraden tegen de betogers, enige duizenden in getal. De BJP eist vervroegde verkiezingen naar aanleiding van de godsdiensttwisten in India, die in december en januari aan meer dan 2.000 mensen het leven kostten. (Foto Reuter)