British Gas schrapt 3.000 banen na forse winstdaling

LONDEN, 25 FEBR. Bij British Gas zullen dit jaar ruim driezuizend arbeidsplaatsen worden geschrapt. De maatregel is bedoeld om de kosten te drukken. Het Britse gasconcern maakte vandaag bekend dat de winst vóór belastingen vorig jaar met 38 procent is gekelderd, van 1,71 tot 1,05 miljard pond (2,74 miljard gulden). Het resultaat bedraagt 320 miljoen pond (835 miljoen gulden) aan bijzondere lasten, onder meer voor een herstructurering en milieumaatregelen. De omzet van het concern verminderde vorig jaar van 10,48 tot 10,25 miljard pond (26,7 miljard gulden).

British Gas schrijft de winstdaling vooral toe aan het zachte weer en de groeiende concurrentie op de Britse gasmarkt. Het aantal van driezuizend ontslagen komt bovenop het vorige maand aangekondigde verlies van twaalfhonderd banen op het hoofdkantoor.