Amerikaans leger ontkent doodschieten van Somaliërs

MOGADISHU, 25 FEBR. Het Amerikaanse militaire commando in Somalië heeft vandaag ontkend dat Amerikaanse militairen gisteren hebben geschoten op een menigte aanhangers van krijgsheer Aideed.

Volgens de berichten van gisteren schoten de Amerikanen negen mensen dood, die betrokken waren bij rellen in de hoofdstad Mogadishu en legervoertuigen van de Amerikanen en van andere VN-troepen met stenen bekogelden. “We hebben niemand doodgeschoten; de strijdkrachten van de coalitie hebben niemand gedood”, zei majoor Ken Roberts, een Amerikaanse legerwoordvoerder. De dood van de betogers was gisteren gemeld door ooggetuigen, onder wie fotografen. Uit Mogadishu zijn vanmorgen opnieuw gevechten gemeld. In de straten van de hoofdstad was geweer- en granaatvuur te horen; Amerikaanse helikopters vlogen over het zogeheten KM-4-gebied, waar in de afgelopen twee maanden sluipschutters actief waren. De Amerikaanse strijdmachten konden echter niet zeggen van wie het geweld afkomstig is. (AP, Reuter)