ZWAARDVIS MET MISO-MOSTERDSAUS

In plaats van zwaardvis kunt u voor dit recept ook zalm of heilbot gebruiken. Julienne gesneden rettich is een perfect garnituur voor de vis. Laat de reepjes rettich 30 minuten in ijswater weken, zodat ze knapperig en stralend wit worden.

Voor 4 personen

4 eetlepels kippebouillon

3 eetlepels miso (wit, geel of rood)

2 eetlepels rijstazijn

2 eetlepels honing

1 eetlepel sake of droge sherry

1 dessertlepel Chinese mosterd of mosterdpoeder

versgemalen peper

4 moten zwaardvis, elk van circa 150 gram en zo'n 2 centimeter dik

1 citroen, in 6 partjes gesneden

Doe de bouillon, miso, azijn, honing, sake, mosterd en wat peper in een kleine kom en klop alles met een garde. Schep deze saus op 2 eetlepels na in het midden van een dienschaal en zet die weg. Was de moten vis en dep ze droog. Schik de moten op een met aluminiumfolie beklede pakpan. Kwast de bovenkant van de vismoten in met 1 van de 2 eetlepels bewaarde saus. Zet de vis circa 10 cm onder een voorverwarmde grill en laat circa 4 minuten grilleren. Keer de moten om en kwast de andere kant in met de laatste eetlepel saus. Zet de vis weer onder de grill en laat nog 3 tot 4 minuten grilleren, of tot de vis gaar is. Schik de moten op de saus op de dienschaal en knijp er twee van de partjes citroen over uit. Garneer met de rest van de citroen en dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean