Ronde van Valencia

Alfonso Guttierez heeft gisteren de zegereeks van Laurent Jalabert afgestopt.

De Spaanse profwielrenner verhinderde in de eerste etappe van de Ronde van Valencia dat de Fransman, ploegmakker van Erik Breukink bij Once, zijn vijfde triomf van het seizoen behaalde. Gutierrez was in de massasprint sneller dan Jalabert en boekte in Torrevieja zijn tweede overwinning van deze competitie.

De Zwitser Pascal Richard won de vierde etappe van de Siciliaanse Wielerweek. Maurizio Fondriest, een dag eerder triomfator, werd tweede. De 28-jarige Richard ontsnapte op één kilometer voor de eindstreep in de straten van Agrigento. Neo-prof Michele Bartoli uit de Mercatone Uno-ploeg, waarvan ook Adri van der Poel deel uitmaakt, nam de eerste plaats in het klassement van de Tsjech Lubos Lom.