Organisatoren pitbull-gevecht gearresteerd

EINDHOVEN, 24 FEBR. De politie heeft gisteren twee mannen uit Eindhoven aangehouden die worden verdacht van de organisatie van een pitbull-gevecht zaterdag in hun woonplaats.

Het gevecht had plaats in een loods aan de rand van de woonwijk. De agenten troffen er een soort arena aan en medicamenten, waarschijnlijk bedoeld om gewonde honden op te lappen. Ook was in de loods een oven die vermoedelijk werd gebruikt om kadavers te verbranden. De verdachten, 28 en 30 jaar oud, hebben nog geen verklaring afgelegd. Zij zijn in bewaring gesteld op grond van de Wet op de Kansspelen, omdat zij anderen de gelegenheid gaven om te gokken. De overige acht verdachten die werden aangehouden, afkomstig uit Nederland, België en Duitsland, moesten na korte tijd worden vrijgelaten omdat ze op grond van de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren niet langer konden worden vastgehouden. Inmiddels zijn drie van de vier pitbulls die zaterdag in beslag zijn genomen afgemaakt.