Nekkramp op Rotterdamse school

ROTTERDAM, 24 FEBR. Op de openbare basisschool De Mare in Rotterdam is bij vijf leerlingen nekkramp vastgesteld.

Ze zijn in het ziekenhuis opgenomen en maken het naar omstandigheden goed. Dat heeft de GGD gisteren meegedeeld. Volgens de GGD is het uitzonderlijk dat zich vijf gevallen van nekkramp op één school voordoen. Vier van de vijf kinderen zitten in dezelfde groep. Twee van de kinderen komen uit één gezin. De gevallen van nekkramp hebben grote ongerustheid onder de ouders van leerlingen teweeg gebracht. Volgens de GGD heeft het geen zin de school te sluiten, want de infectie met de bacterie die nekkramp veroorzaakt, heeft al plaatsgevonden. Bovendien vindt de infectie ook buiten de school plaats. De GGD sluit niet uit dat de komende dagen bij meer leerlingen nekkramp wordt vastgesteld.